Wiosenny obiad czyli burgery z indyka, szparagi, pierwsze młode ziemniaki, i to wszystko w rzodkiewkowym sosie. Jak ja kocham wiosnę!!!!
Burgery:
Do miski włożyć mielone mięso.
Cebulę drobno posiekać, podsmażyć na złoty kolor.
Liście szpinaku lub inną zieleninę drobno posiekać.
Czosnek wycisnąć przez praskę.
Zetrzeć skórkę z cytryny.
Wszystkie składniki burgerów dodać do miski z mięsem i dokładnie wymieszać. Zwilżonymi w wodzie rękami, formować niewielkie kulki, rozpłaszczyć nadając kształt małych kotlecików. Smażyć na rozgrzanej patelni grillowej mniej więcej po 2,3 min z każdej strony.
Sos:
Czosnek wycisnąć przez praskę, rzodkiewkę i szpinak drobno posiekać, wymieszać majonez z jogurtem, dodać wszystkie pozostałe składniki, wymieszać.
U nas podane z młodymi ziemniakami, i szparagami z masłem.
Smacznego.