Składniki:
Jagnięcina wbrew pozorom nie jest trudnym do przyrządzenia mięsem, wystarczy odpowiednia temperatura i czas.
Gwarantuje Wam że łatwo się nauczycie jak ją przyrządzać.
Jagnięcinę marynujemy natartą w przyprawach, ziołach i oliwie minimum kilka godzin w lodówce.
Ja się staram marynować ją przynajmniej jedną noc.
Wyjmujemy ją około pół godziny przed grillowaniem aby uzyskała temperaturę pokojową.
Dobrze rozgrzewamy patelnię grillową.
Kotleciki, w zależności od wielkości, grillujemy około 2,3 min na każdej ze stron i odkładamy na parę minut żeby odpoczęły.
Pamiętajcie żeby sprawdzić czy kości są dobrze z grillowane jeżeli nie, trzeba przy pomocy szczypcy kuchennych docisnąć je do patelni z każdej strony.
U nas podałam je z:
Puree z ziemniaków i młodego selera oraz
Szpinakiem z karmelizowaną cebulą i gorgonzolą
Miłego dnia i smacznego