Carpaccio z kalarepki

Bułeczki
4 października, 2014
Ciasto pierogowe
5 października, 2014

IMG_5168

Składniki:

  • 1 kalarepka
  • 1 opakowanie gorgonzoli (ok. 150 g)
  • Szklanka pistacji (jeśli nie mamy, możemy użyć pestek słonecznika lub dyni)
  • Natka pietruszki
  • Dobra oliwa z oliwek
  • Sól pieprz
  • Kalarepkę trzemy na tarce, na cieniutkie pasterki, układamy na półmisku. Gorgonzolę kroimy na kwadraciki, wykładamy na kalarepkę, pistacje siekamy i  prażymy na suchej patelni kilka minut, aż się zezłocą,  posypujemy nimi kalarepkę. Całość dekorujemy posiekaną pietruszką. Kropimy oliwą. Solimy i pieprzymy.

Koniecznie używajcie świeżo mielonego pieprzu, z młynka!!! Naprawdę warto zainwestować w dobrej jakości młynek, zarówno do soli, jak i do pieprzu.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *