Zupa krem dyniowo-cukiniowa

Sałatka z kalarepki z roquefortem
9 czerwca, 2017
Makaron z anchois i świeżymi warzywami
10 czerwca, 2017

Prościej się nie da, a pyszne jest.

Składniki:

  • mała dynia
  • 3 cukinie
  • 2 cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • pomidor
  • sól, pieprz do smaku
  • łyżka oliwy lub masła
  • pestki dyni
  • jogurt grecki

Warzywa obrać, za wyjątkiem cukinii, pokroić na kawałki, włożyć do garnka i zalać wodą (tyle żeby je przykryć), dusić pod przykryciem aż będą miękkie. Zblendować dokładnie.

Pestki dyni uprażyć na suchej patelni ze sporą łyżką soli.

Gorącą zupę podawać z łyżką jogurtu i prażonymi pestkami dyni.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *