Prościej się nie da.
Jeżeli macie mało czasu, zamiast domowych grissini, możecie ją zaserwować ze świeżą bagietką.
Ulubiona przystawka moich dzieci.
Składniki:
Ser wkładamy do nasmarowanej oliwą kokilki, nacinamy na krzyż, pieczemy w piekarniku nagrzanym do 220 stopni około 10-15 minut.
Po wyjęciu z piekarnika rozkładamy skórkę na zewnątrz naczynia, posypujemy papryką.
Podajemy z grissini, które ja robię z tego przepisu:
http://www.kwestiasmaku.com/dania_dla_dwojga/party/grissini/przepis.html
lub tak, jak już pisałam, z dobrym świeżym pieczywem.
Przystawkę podajemy kładąc ją na środku stołu i integrujemy się z gośćmi, zajadając ze smakiem.
2 Comments
Jako że mam fioła na punkcie sera camembert- ten przepis wypróbowałam jako pierwszy i bingo! Świetna przekąska! U nas do białego wina i zagryzana oliwkami- pyyycha!
Wyprobowalismy i ze smakiem zjedlismy! A jak sie rodzina zintegrowala! Polecam!